Mikko Mononen– Palveleva hautaustoimisto

Kaikki hautauspalvelut henkilökohtaisesti ja ihmisläheisesti

Hautauksen ennakkosopimus

Hautauksen ennakkosopimus on sopimus, jonka henkilö solmii omasta hautaamisestaan ennen kuolemaansa. Tämä sopimus voi kattaa monia eri toiveita ja järjestelyjä, jotka liittyvät hautaamiseen ja hautajaisiin.

Hautauksen ennakkosopimuksen tekeminen antaa mahdollisuuden varmistaa, että hautajaiset järjestetään omien toiveiden mukaisesti, ja että asiat hoidetaan arvokkaasti ja kunnioittavasti. Se voi myös helpottaa omaisten taakkaa ja päätöksentekoa surun keskellä, sillä monet käytännön asiat on jo hoidettu etukäteen. Lisäksi se voi tarjota mielenrauhaa ja turvaa tulevaisuutta ajatellen, kun omat hautajaisjärjestelyt on jo selvitetty.

Ennakkosopimuksen tekijä voi esimerkiksi valita haluamansa hautausmuodon (arkkuhautaus, tuhkaus), valita arkun tai uurnan, päättää hautapaikan, määritellä hautajaisten järjestelyt ja toiveet tilaisuuden suhteen sekä ilmaista toiveitaan koskien muun muassa musiikkia, puheita ja muistotilaisuutta. Lisäksi sopimuksessa voidaan määritellä, miten toimitaan kuolemantapauksen sattuessa, esim. kenelle kuolemasta ilmoitetaan ja miten käytännön järjestelyt hoidetaan.

Meistä sanottua

Lue lisää asiakaspalautteita